vervangen deel warmwaterleiding en dubbele muurplaat voor douchekraan


hulp gevraagd

Een lekkage in de badkamervloer van een warmwaterleiding. De bewoner heeft zelf al veel werk verricht door het lek op te sporen en het leidingwerk in de vloer en de muur vrij te hakken. Maar het lukte hem niet om zelf de leiding weer goed lekdicht te krijgen. Bovendien bleek de dubbele muurplaat van de douchekraan verroest en losgekomen uit de muur.

vernieuwen en stellen

De koperbuis die lek gegaan was blijkt niet goed rond meer in het gedeelte waar al meermaals geprobeerd is te solderen. Om de warmwaterleiding te dichten vervang ik een deel van deze buis met meerlagenbuis. Solderen is dan niet nodig, één persverbinding volstaat. De dubbele muurplaat pers ik ook op de warm- en koudwaterleiding. Het is belangrijk om de muurplaat goed te stellen, opdat de aansluitingen, waarop de douchekraan later gemonteerd kan worden, haaks en waterpas uit de muur komen.

eindresultaat

Het eindresultaat is een lekdichte leiding voor warmwater en een vernieuwde dubbele muurplaat, die zo gesteld en gefixeerd is dat in een later stadium de douchekraan eenvoudig recht en haaks gemonteerd kan worden.

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email